XV TRIBINA VATROGASNOG SAVEZA VOJVODINE i II redovna konferencija Vatrogasnog saveza Vojvodine i I Vatrogasni seminar “Osposobljavanje ljudskih resursa u vatrogasnoj organizaciji Vojvodine za vanredne situacije”

Regionalna asocijacija za bezbednost i krizni menadžment-RABEK,  na XV TRIBINI VATROGASNOG SAVEZA VOJVODINE  i II redovnoj konferenciji Vatrogasnog saveza Vojvodine i I Vatrogasnog seminara “Osposobljavanje ljudskih resursa u vatrogasnoj organizaciji Vojvodine za vanredne situacije” – 9-11.12.2016.
Događaj predstavlja aktivnost Vatrogasnog saveza Vojvodine na polju popularizacije vatrogasnog poziva, ali i  prilika da se svi vatrogasci na teritoriji Vojvodine i šire okupe i podele svoja iskustva i znanja. Održavanjem ovakve vrste događaja jačaju se kontakti među pripadnicima vatrogasne organizacije Vojvodine koja je mnogo šira od samog  Saveza, a sa ciljem stvaranja još jačeg i boljeg sistema zaštiteod požara i sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji.
Predstavnici RABEK su gostovali na tribini sa predavanjem “Procena ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća sa aspekta opasnosti od požara i eksplozija”. Predavanje je imalo za cilj apostrofiranje značaja sistema zaštite od požara u vanrednim situacijama. Predavanje je bilo veoma uspešno, a naročitu pažnju je probudilo kod gostiju iz zemalja u okruženju.
Podršku XV Tribini i vatrogasnom seminaru dali su  između ostalih Opština Kovin, Vatrogasne organizacije iz Jugoistočne Evrope (Vatrogasni savezi Slovačke, Mađarske i Slovenije, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije republike Hrvatske, Vatrogasni savez Republike Srpske), Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Naftna industrija Srbije, Srpsko-ruski humanitarni centar. 
Posebnu podršku i dodelu priznanja i unapređenja dali su Njegovo Kraljevsko Veličanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Unesite komentar